Gotowanie w kamperze będzie wymagało przemyślanego doboru kuchennego wyposażenia, które łączy funkcjonalność z oszczędnością miejsca. Wyposażona w odpowiedni sposób kuchnia mobilna pozwoli przyrządzań dobrej jakości jedzenie nawet z dala od cywilizacji. Zestaw wielofunkcyjnych garnków z przyczepianymi rączkami to podstawa kuchennego ekwipunku, pozwala zaoszczędzić sporą ilość miejsca w szafkach. Naczynia tego typu można używać zarówno w piekarniku, jak i na kuchence, a po ściągnięciu uchwytów służą również jako miski do serwowania czy pojemniki do przechowywania.
Wysokiej jakości patelnia z nieprzywierającą powłoką, najlepiej również z odpinaną rączką, pozwoli na przygotowanie różnorodnych dań przy minimalnym zużyciu tłuszczu. Niewielkie akcesoria wykonane z dobrego silikonu to kolejna ciekawa rzecz – składające się lejki, durszlaki czy miarki po użyciu zajmują niewiele miejsca w szufladach. Lekkie deski kuchenne dobrze się sprawdzają w ograniczonej przestrzeni kampera, zapobiegając rozlewaniu soków podczas przygotowywania warzyw czy mięsa, a nie zajmują zbyt dużo miejsca.
Zamykane pudełka na żywność z zatrzaskami, jakie można położyć na sobie, są niezbędnym elementem wyposażenia lodówek kempingowych. Przy ich pomocy produkty długo pozostają świeże, a dostępna w środku przestrzeń jest optymalnie wykorzystana. A jeśli ktoś ma w planach zakup tego typu wyposażenia, to powinien też pomyśleć o innych ciekawych akcesoriach, takich jak przykładowo Brunner zestaw garnków.
+Tekst Sponsorowany+