Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.
Artykuł SponsorowanyBiznes & Finanse

W co wyposażyć Twoją przyczepę gastronomiczną?

O czym pomyśleć, jakie wyposażenie zakupić? Do tych najbardziej potrzebnych urządzeń zaliczamy na pewno lodówki, kuchenki czy zlewy. Bardzo ważny jest dostęp do mediów takich jak woda ciepła, zimna oraz prąd. Często nie ma możliwości podłączenia food truck’a do zewnętrznej sieci elektrycznej, dlatego najlepszym rozwiązaniem jest zaopatrzenie się we własne źródło zasilania – agregat prądotwórczy.

Aby przygotować smaczne posiłki w food truck’u należy wyposażyć go w elementy grzewcze takie jak: kuchenka gazowa/elektryczna, opiekacz czy frytkownicę. Oczywiście aby zadbać o odpowiednią świeżość produktów nie należy zapomnieć również o lodówce i zamrażalce. Nie bez znaczenia jest też fakt że urządzenia będą przewożone w przyczepie gastronomicznej, dlatego też należy zadbać o zakup takich urządzeń które wytrzymają trudy częstego ich przewożenia. Nie zaszkodzi również ich odpowiednie zabudowanie.

Następnie należy zaopatrzyć się w odpowiednie okapy oraz osłony termiczne co na pewno polepszy warunki pracy w Twoim food truck’u.

Kolejna rzeczą jest właściwe oświetlenie. I tutaj nie należy oszczędzać na energooszczędnym oświetleniu w Twojej przyczepie gastronomicznej, co przyniesie na pewno zyski w przyszłości. Nie wolno zapominać też o estetyce, oświetlenie musi być miłe dla oka podkreślać wystrój wnętrza.

Podczas urządzania całego wnętrza należy pamiętać o mocno ograniczonej powierzchni przyczepy gastronomicznej. Zorganizowanie odpowiedniej ergonomia pracy jest tutaj nie lada wyzwaniem, bardzo pomocne mogą okazać się wysuwane panele gastronomiczne.

Bardzo ważny jest też wygląd zewnętrzny. Food truck powinien prześcigać uwagę. Nie należy unikać elementów które uatrakcyjnią wygląd przyczepy gastronomicznej, zabawa kolorami wskazana.

Należy też zadbać o miejsce w którym klienci mogliby spokojnie spożyć zakupiony posiłek. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym mile widziany byłby namiot który ochroni klientów przed warunkami atmosferycznymi. Jest to ważne ponieważ w zimniejsze dni potencjalni klienci mogą wybrać ciepłą i przytulna restaurację.

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Dodaj komentarz